T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / BAĞLAR - Hürriyet İlkokulu

BİR MASAL NELER SAKLAR? WHAT DOES A TALE HİDE?

Okulumuz Müdür Yardımcıs Murat TAŞ 'ın öğrencilerle gerçekleştirdiği eTwinning projesi etkinliklerle devam ediyor. Projemiz kapsamında 6-12 yaş aralığındaki öğrencilerimizle somut olmayan kültürel mirasın en nadide değerlerinden olan, kültürel kimliğimizin oluşmasına katkı sunan ve yüzyıllardır yaşayan masallarla çocuk haklarına farkındalık geliştirmek amaçlanmaktadır. Amacımıza ulaşmak için doğanın ilhamını, resim, müzik ve oyunu en yakın arkadaşımız yaptık.

Bilindiği üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde benimsenen Çocuk Hakları Sözleşmesi, Türkiye dâhil 196 ülkenin taraf olduğu ve en fazla ülkenin onayladığı insan hakları belgesidir. 

Sözleşme gereğince çocuk tanımı şu şekilde yapılmaktadır: “On sekiz yaşına kadar her insan çocuk sayılır.” İşte bu tanımlamanın içine giren çocuklar yaşam hakkı içinde kendi haklarını da tanımalıdır. Bu minvalde projemizle masal, sanat, akıl ve zekâ oyunları yanında geleneksel çocuk oyunlarını da bir şemsiye altında birleştirilerek çocuklarda haklarına karşı bilinç oluşturmak hedeflenmektedir. Proje için ülkemizin 10 farklı bölgesinden öğretmenimiz ve kardeş ülke Azerbaycan’dan bir öğretmenimiz el ele vererek gönül birliği yaptık. Kollarımızı sıvadık. Çünkü ulaşacaklarımız yarınlarımız olan  çocuklarımızdı. Proje sonunda haklarını farkına varan çocuklarla hayallerimizi birleştireceğimize inancımız tamdı. O zaman emin adımlarla yürüme zamanıydı.

31-05-202331-05-202331-05-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.05.2023 - Güncelleme: 31.05.2023 14:34 - Görüntülenme: 116
  Beğen | 0  kişi beğendi